TjänsterBloggSerier KorsordslexikonSynonymValutaomvandlarePå TVKartorPris Golfklubbor Bokmärk sidan
 

Lös dina dyra sms lån med ett samlat privatlån från ICA Banken

Sluta ta dyra sms lån och samla dina lån och krediter hos ICA Banken istället.
Du kan låna 20 000 till 350 000 kronor utan säkerhet genom ICA Banken
(kräver fast anställning och inga betalningsanmärkningar).Sms lån 6000

Sms lån 6000 kr

Nedan finner du ett urval av sms lån 6000 kr. När du ska välja ett sms lån för 6000 kr är det viktigt att du jämför olika lån för att hitta det med lägst kostnad. Det gäller då att inte bara titta på kostnaden för lånet utan även om det finns en ansökningskostad.

Topplistan över sms lån 6000 kr

LåneinstitutLånebeloppKostnadAnsökningsavgiftLånetid

Vivus

6000600030

Ferratum

60001800090

Vad är sms lån?

Sms lån är ett mindre lån som ska betalas tillbaka inom ett kortare tidsperiod. Oftast är det 30 dagar som är standard som lånetid, men det finns även de som erbjuder lägre tid som 45 dagar, 60 dagar eller tom 90 dagar samt 500 kr lånet som bara är 15-20 dagar. Lånebeloppet brukar vara mellan 500 kr till 5000 kr (men kan gå upp till 10000kr), men vanligast är sms lån på 1000 kr, 2000 kr och 3000 kr.

Eftersom det finns så många aktörer på sms lån marknaden, så är det bra att du jämför olika sms lån med varandra, för att hitta den lägsta kostnaden för ett lån. När du jämför bör du kolla på alla kostnader i samband med lånet, då det förutom den generella kostnaden för lånet även kan läggas till en ansökningsavgift via sms samt en fakturaavgift (som är högre) än normala fakturaavgifter. Eftersom fakturaavgiften inte brukar tas upp i sms lån jämförelser, så är den utelämnad i denna guide för tillfället, men den kan också vara bra att jämföra.

Viktigt att känna till med sms lån är att du inte betalar ränta på lånet utan istället en fast kostnad, nackdelen med det är bla att du inte kan dra av den räntekostnaden på din deklaration, som andra räntekostnader (bolån t.ex.). Det gör sms lån ytterligare dyrare än ett vanligt banklån.

När behöver man då ett sms lån? Det kan finnas många orsaker, som t.ex. att man behöver extra pengar för en resa med familjen, att råkat ut för en dyr reparation på t.ex. bilen eller huset eller att man precis bytt jobb och väntar på första lönen. Det viktiga när man tar ett sms lån är bara att man vet att man kan betala tillbaka det när lånetiden har gått ut. Eftersom kostnaderna för sms lån blir snabbt ännu dyrare om man inte kan betala lånet och ärendet går vidare till inkasso och kronofogden och du kan få en betalningsanmärkning. Du ska därför aldrig ta nya sms lån för att lösa gamla.

Läs även mer om sms lån på Wikipedia, sms lån på Konsumentverket och sms lån på Kronofogden


Tillbaka till mobilize.se


Tjänsten är beta. Testa gärna med mobilen genom att skriva in mobilize.se/smslaan