Hem Blogg Microlån Elpriser Pris Badplatser Serier Korsord Synonym Valutaomvandlare På TV Kartor Golfklubbor Högskoleprovet Bokmärk sidan
 
Högskoleprovet tips

Högskoleprovet tips

Högskoleprovet är konstruerat för att mäta dina kunskaper och färdigheter inom olika områden och för att se hur bra du skulle klara dig på högskolan (lite förenklat). Det är inte tänkt att man ska behöva träna inför högskoleprovet utan du ska kunna komma dit och bara skriva det. Men självklart så är det ett prov och alla prov går att öva inför, på ett eller annat sätt. Så planerar du att skriva högskoleprovet så ska du även planera in tid träna på gamla högskoleprov.

Många gör bättre ifrån sig andra gången de skriver provet och det är också ett bevis på att det är bra att göra ett prov på låtsas innan. Nu är det också möjligt att testa högskoleprovet online. Där du enkelt också kan rätta provet.

Tips i förväg

Precis som andra prov så gäller det att bli bättre på det som högskoleprovet mäter.

Bra att läsa mycket. Läs skönlitterärt och facklitteratur, då kan du både träna läshastighet samt att även bli bättre att förstå innehållet. Läs gärna även dagstidningar som DN & SVD, de brukar även ofta erbjuda 3mån gratisprenumerationer / prova på erbjudanden som du kan utnyttja inför ett prov. Stryk under och slå upp ord du inte kan, skriv dem i ett häfte och träna på dem. Läs både svenska och engelska texter så kommer du att bli bättre både på ORD, LÄS och ELF.

Om du har problem med matematiken (NOG & DTK)så kanske det kan vara bra att repitera grunderna igen. Låna Matematik A (ev även B) på biblioteket och gå igenom de delar som du behöver hjälp med. All utbildning hjälper till att förbättra, har du t.ex. pluggat ett år på högskola (men inte den utbildningen du ville komma in på), kan du testa att skriva igen.

Tips under provet

När det är dags för själva provdagen så finns det några små tips som du bör tänka på:

Tillbaka till startsidan för högskoleprovet.


Tillbaka till mobilize.se

Vill du skapa mobila betal mms, wap & sms tjänster utan månadskostnad - besök Mobilstart.se


Tjänsten är beta. Testa gärna med mobilen genom att skriva in mobilize.se/hogskoleprovet