Vikten av att inte missa rätt person som söker jobb

Många har säkert läst om att WhatsApp har sålts till Facebook för otroliga 19 miljarder dollar. Men den historien kunde ha slutat annorlunda, om bara rekryterarna hos Twitter och Facebook hade sett potentialen hos Brian Acton, som för knappt 5 år sedan sökte nytt jobb efter att ha jobbat 11 år på Yahoo. Han träffade då personer hos både Twitter och Facebook, men ingen av dem gav honom ett jobb. Så då bestämde han sig för att tillsammans med Yahoo-kollegan Jan Koum göra en egen grej…som sedan blev värd 19 miljarder dollar.

Historien är säkert full av sådana missar. Själv när jag sökte jobb senast så var det mitt i sommaren, så flera av cheferna bad mig återkomma i aug (de jobbade fortfarande, men tyckte att de inte hade tid att ta en lunch för rekrytering). En vecka senare hade jag jobb och har trivts väldigt bra där sedan dess. Kanske hade de andra inte stort behov just då, men då det generellt är ont om folk som jobbar i min bransch (Sökbranschen) och har erfarenhet, så kanske man ibland ändå måste ta sig tid. Eller i Brians fall, kunna se utvecklingspotentialen hos en duktig utvecklare.

whatsapp

Via Techcrunch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>