Bing keyword tool är nu i beta och kan komplettera Google keyword tool

Bing har nu släpp Bing keyword tool i beta. Du kollar in med ditt webmaster tools konto på:

http://www.bing.com/toolbox/keywords

I stort sett är det väldigt likt Google keyword tool, man skriver in ett sökord och får då se data på hur många som sökt efter det nyckelordet i Bings sökmotor. Det stora nackdelen är såklart att eftersom Bing har så liten marknadsandel i Sverige, så är många mindre sökningar 0 i antalet, samt att det är svårt att göra uppskattningar.

Men som ett verktyg för att få fram bra nyckelordsförslag och kunna jämföra två liknande sökord, så fungerar det bra. Jag tycker också att Bing keyword tool är bättre på att ge förslag på olika felstavningar, något som jag tror att Google keyword tool inte prioriterar eftersom deras verktyg är mer fokuserat på att lyfta fram intressanta sökord att lägga till din adwordskampanj. Men eftersom Bing keyword tool, visar rå data för sökningar, så visar de såklart felstavningar om folk skrivit in dem i sökfältet.

Läs gärna mer om Bing keyword tool i mitt inlägg som jag skrivit på Outrider.se där jag förklarar lite mer om skillnader mellan verktygen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>